بلاگ

مزون لباس چیست و تفاوت مزون با بوتیک

احتمالا کلمه مزون بارها به گوش شما خورده‌است. و برای شما سوال شده که مزون لباس چیست؟ چرا افراد مشهور و سلبیرتی ها از مزون، لباس سفارش و خریداری می کنند.

ما در این مقاله سعی کردیم با تعریف مزون لباس چیست و تفاوت های مزون با بوتیک، شما را با آن آشنا نماییم.

مزون لباس چیست؟

مزون کلمه‌ای با ریشه‌ای فرانسوی و در لغت به معنی خانه است. اما در فرهنگ فارسی استفاده از این کلمه به منظور خیاط و طراحی است که در یک مکان خاص محصولات خود را ارائه می‌کنند. امروزه در ایران و دنیا این کلمه صرفا به خیاطی محدود نمی‌شود و کمی با فرهنگ خیاطی فاصله گرفته است.

به طور خلاصه مزون مکانی است که خانم های شیک‌پوش با مراجعه به آنجا می‌توانند بطور اختصاصی لباس متناسب با سلیقه و اندازه خود سفارش دهند.

چرا خانم ها به مزون لباس علاقمندند

مزون‌ها معمولاً به دلیل داشتن تنوع بالای محصولات، خدمات قابل ارائه و مشاوره فردی برای مشتریان، جذابیت بسیاری دارند. این اماکن معمولاً دارای دسته‌بندی‌ها و بخش‌های مختلفی هستند که به مشتریان کمک می‌کند تا بر اساس نیازهای خود، به‌سرعت به محصول موردنظر دسترسی داشته باشند. و براساس سلیقه‌ی خاص خود لباس مورد پسند خود را سفارش دهند.

در مزون‌ها بعلت همکاری با طراحان مد تازه‌ترین روندها در مد و طراحی نیز معمولاً در این اماکن معرفی و عرضه می‌شود. با توجه به تغییرات سریع مد روز، مزون‌ها معمولاً تلاش می‌کنند تا با به‌روزرسانی مداوم محصولات و ارائه آخرین طرح‌ها و مدل‌ها، مشتریانشان را جذب نگه دارند.

در کل، مزون‌ها به‌عنوان مکان‌هایی با فضای شیک و معمولاً با ارائه خدمات فرهنگی و فروش محصولات متنوع، برای مراجعه‌کنندگان علاقه‌مند به مد و استایل، جذابیت زیادی دارند.

انتخاب مزون برای خرید لباس چیست

امروزه سبک سفارش و خرید لباس در بسیاری از کشورها دچار تغییراتی شده‌است. خانم ها به آرامش و خاص بودن لباس خریداری شده اهمیت خاصی می دهند. به همین جهت بسیاری از خانم های شیک پوش برای سفارش لباس ترجیح می‌دهند به مزون ها مراجعه کنند.

خانم ها با خرید در مزون های لباس هیجان و لذت بیشتری را نسبت به بوتیک و فروشگاه های مرکز خرید تجربه می کنند. در مزون ها امکان سفارشی سازی لباس وجود دارد. و بانوان براساس سلیقه و علاقه‌ی خود لباس خود را سفارش و خریداری می کنند.

تفاوت مزون و بوتیک چیست؟

بوتیک مثل کلمه مزون یک کلمه‌ی فرانسوی با معنی فضای خاصی برای فروش لباس هایی مانند شومیز، مانتو، شلوار و… است. ولی مزون از لحاظ فضا، مکان و نحوه ارائه خدمات و همچنین نوع کاری که در بوتیک‌ها و فروشگاه‌ها ارائه می‌گردد بسیار متفاوت است.

یکی از تفاوت مزون و بوتیک از نظر دسترسی به این دو مکان است. به این صورت که فروشگاه‌ها و بوتیک‌ها به راحتی در کل شهر قابل دسترس هستند و هرجا که خرید و فروشی انجام شود در آن مکان هستند و افراد به راحتی می‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

همانطور که قبلا توضیح داده شد مزون مکانی برای سفارش و شخصی سازی لباسی است که شما می‌خواهید و در ذهن دارید. اما در فروشگاه‌ها و بوتیک‌ها لباس‌ها و سایر اجناس مرتبط دارای یک سبک می‌باشند و اکثرا کار متفاوت از دیگری ندارند. و از نظر طراحی لباس و رنگ لباس محدودیت خاصی دارند. اما چنین محدودیتی در مورد مزون‌ها وجود ندارد. در مزون لباس، خانم ها امکان سفارش آنچه در ذهن خود و در مورد طرح و رنگ و مدل یک لباس را دارند. و می‌توانند دقیقاً همان لباس را داشته باشد.

تاریخچه مزون لباس

تاریخچه مزون لباس به پدر طراح سطح عالی لباس زنانه، چارلز فردریک ورث برمیگردد. چارلز فردریک وُرث زاده‌ی انگلستان بود. او پنجمین و آخرین فرزند خانواده بود.

ورث در جوانی به عنوان شاگرد و منشی برای دو نساجی در لندن کار می‌کرد. و با توجه به علاقه‌ای که به پارچه‌ها و کسب و کار خیاطی داشت، در این مدت، از گالری ملی و سایر مجموعه‌ها بازدید می‌کرد تا پرتره‌های تاریخی رو مطالعه کند.

چارلز فردریک در سال 1845 میلادی به پاریس نقل مکان کرد. او در گاگلین، شرکت برجسته کالاهای نساجی کار میکرد و در همان‌جا اولین بخش کوچک خیاطی خود را برای این شرکت افتتاح کرد. همین کار او باعث شهرت این شرکت در نمایشگاه جهانی پاریس سال 1855 میلادی شد.

جنبه ی اشرافی بودن لباس‌ها و برش‌های زیاد آن، طرح‌های ورث را متفاوت از آن زمان می‌کرد. ورث را می‌توان به عنوان پدر اوت کوتور جهان دانست. این طراح لباس معروف با افتتاح خانه مد ورث در نیمه دوم قرن 19 معروف‌ترین چهره در صنعت مد فرانسه و جهان بود.

تاریخچه اولین مزون ایرانی

زینت جهانشاه در آموزشگاه بین‌المللی لته فراین آلمان تحصیل کرده‌است. و پس از ازدواج با یکی از افسرای نظام به سوئیس رفت. یک‌ سال پس از این‌که هنر خیاطی و برش روی مانکن را آموزش دید. سپس به پاریس مهد اصلی صدور مد دنیا رفت. در خیاطی تخصص پیدا کرد و تحت تعلیم پیر بالمن کی، از طراحان معروف آن زمان، رموز خیاطی مدرن و بوتیک‌داری را یادگرفت.

پس از آن و ورود به ایران اقدام به افتتاح یک خیاط‌خانه (مزون) در خیابان امیریه تهران نمود. مزون او در مدت سه ماه موفق شد نود دست لباس زنانه برای هنگام صبح، عصر و شب را تولید کند و پس از پوشاندن به تن مانکن‌ها و دخترها، آن‌ها را در معرض مشاهده پانزده تن از زنان از فرنگ برگشته قرار دهد. لباس جهان شاه، آمیزه‌ای از مدهای غربی و دید شخصی‌اش بود. او برای تمام لباس‌های ایرانی، از روی فصول یا گل‌ها نام انتخاب کرده بود. جنس لباس‌ها اغلب از مخمل و لمه بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + چهارده =